EPS verpakking

EPS (isomo) verpakking

Geëxpandeerd polystyreen is bij de consument onder verschillende namen bekend piepschuim, tempex, styrofoam, styropor, eps, isomo of PS hardschuim.

Geëxpandeerd polystyreen ( eps / piepschuim / isomo) is gemakkelijk en veilig te verwerken tot een perfecte verpakking.
Eps is licht van gewicht, sterk, schimmel en vochtongevoelig, heeft een hoog schok absorberend vermogen en is 100% recycleerbaar .
Doordat de cellen van EPS met lucht gevuld zijn, is EPS een uitstekende isolatie.
Vanwege de goede thermische eigenschappen is EPS geschikt voor het verpakken van bijvoorbeeld warme of koude producten.

Eps verpakkingsmateriaal wordt door Van Dijk Emballage gesneden uit blokken, en is altijd een op maat gemaakte oplossing volledig afgestemd op u wensen. Van Dijk Emballage denkt actief met u mee om de juiste verpakking voor u te realiseren.
Vele vormen in diverse densiteiten zijn te produceren.
Grote series worden meestal met behulp van matrijzen vervaardigd. Kleine productseries kunnen echter de investeringskosten van de matrijs niet dragen. Van Dijk Emballage werkt niet met matrijzen en daarom kunnen wij voor kleine aantallen wel een betaalbare verpakking produceren.
Onze kracht is dat wij de klant als uitgangspunt nemen ongeacht of hij enkele stuks of 1000 stuks nodig heeft. Onze prijzen worden hierop afgestemd zodat u altijd een scherpe prijs ontvangt.

Omdat ieder product een ander type verpakking vraagt verwerken wij eps in verschillende densiteiten.
Eps verpakking is de ideale verpakking voor tal van toepassingen, in een zware kwaliteit is eps bijvoorbeeld bruikbaar als rollenkeg.
Eps verpakking is bij ons ook verkrijgbaar in combinatie met een perfect passende kartonnen doos, houten pallet of kist.

Voor bepaalde toepassingen worden EPS verpakkingen meermaals gebruikt. Maar meestal worden de EPS verpakkingen slechts éénmaal gebruikt. Dan is het goed te weten dat Eps 100 % recyclebaar is.

Behalve voor verpakking wordt eps gebruikt voor oneindig veel toepassingen in bijvoorbeeld bouw, etalage, standbouw, tuincentra, winkelinrichting, designmeubelen, betonindustrie en industrie.


Eps grafiet verpakking ( grijs piepschuim)

Eps grafiet is een relatief nieuw product en heeft een beter isolerend vermogen dan standaard eps. Door toevoeging van grafiet in de opbouw van de grondstof ontstaat de grijze kleur.
Wanneer er bij verpakking wordt gekozen voor eps grafiet is dit in de meeste gevallen om de kleur maar door de betere isolatie is het ook zeer geschikt voor verpakking van koude of warme producten.

Eps grafiet is ondermeer toepasbaar als spouwisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of isolatie in industriële producten het is door de kleur echter ook een gewild product voor decoratie, etalage en standbouw.

Van Dijk Emballage levert niet rechtstreeks aan consumenten/particulieren.


eps rollenkeg

eps grafiet verpakking

houten kistje met piepschuim verpakking

eps grafiet verpakking

piepschuim verpakking

piepschuim rollenkeg

eps flesverpakking

eps verpakking

eps rollenkeg

kist met piepschuim verpakking

eps buis verpakking

polystyreen bescherming E